ChientaHatiKitaAwak :*
Tukang Merapu!

Navigation : touch hover image



Drama Pengarah Pelakon

Welcome :) Status : Appreciate me while im stil with you.



Have A Seek!

Instagram
Kesayangan!



Choose Your Favourite!

Special Appreciation Post : Naqmal Irfan ❤

Gosh! Its been a while tho. Dah lama tak update. So many things happened. Time flies. People come and go. Memories created and fade away. *sigh* I miss my school life. Seriously, i am. How i miss my classmate, how i miss my junior, how i miss my teachers, how i miss 'Acik Kerani Pejabat' and how i miss 'Acik Kantin'


One of my juniors asked me, "Akak. Asal takpergi matriks, UIAM semua tu?"

Well, here's the deal Dik. I still can't get enough of myself. I still have my bed that i can lay everyday, every minute, everytime. I still have my booster that i can cuddle every night. I still have thousands of novels to read. I still have my BIG BANG posters all over my walls that i can see everyday. So why bother leaving house to early? *shrugs*


Anyway, cakap pasal Junior, its remind me of yesterday conversation with my junior, Naqmal. Actually i was watching football match between Man. U and Arsenal when i think of him. How happy i was when Arsenal win agains Man U. So, i ws Naqmal. I really really really miss him tho. Dengan dia je i can story all my secret, my broken-hearted, my mood swings, my happiness, my everything. He's the one. Don't ask me why him. Just him! When i scroll back all our late night conversation and i found these :-


"Akak"
"Honestly"
"I always miss the old of us"
"Satu masa dulu kita hari2 ws sampai tengah malam even takde ckp apa pun"
"Jumpa kt sekolah jalan meluru mcm peluru tak tgk kiri kanan"
"Nk tegur pun tak sempat laju naa"
"Pastu selalu skype"
"Concert free"
"Naqmal tahu akak busy..tp tahla rinduu"
"Sapeee je yg naqmal rapat dulu kakk"
"Akak sorang jeee"
"Cerita kat akak semua mcm2 haih"


"Idk.. naqmal nk masa tu balik"
"Kalau boleh nak reverse masa, i would.."
"Setiap kali kak, setiap kali naqmal nyanyi utk mieza dkt skype..dlm kepala akak terbayang kita dulu"
"Haih"
"Takde org lain boleh ganti akak, akak sorang je yg mcm ni naqmal rapat gila kak"
"Apsal niiiiiii haih"
"Video tg naqmal bg tu"
"Igt kak"
"Hm"
"Tahla kak"
"Rindu"


"Lepas belajar, akak fokus nak kawin. Kak..lepastu dah tkdpt dah kak ws akak semua..akak dah fokus dkt family. Then i'll lose u forever"
"Lepas akak kawin.."
"Kita langsung putus dah kak"


How i miss you so much Dikk. You make me realized how closed we are back then. Even baru kenal 3 tahun tapi rapat macam dah kenal dari kecik. I break up with my EX because of you tho Naqmal. Don't asked why. I just did.  *annoyed emoji*





I miss you Dik. Akak rindu cara Naqmal panggil akak. Rindu nak baca Naqmal panggil akak "Heightless sis". Rindu lullaby Naqmal. Rindu concert free Naqmal. Rindu nak tengok Naqmal petik guitar dan main in front of me when we Skype. I still watch the video that you gave me everynight. That video is my treasure. My sentimental value. I still hear all the song that you sing. And you still in my Doa everytime after i solat dik. Never missed one. And how you put me into tears last night when you say :-


"Imissyou"
"Imisstheoldus"
"And yeah"
"Thanks for everything"
"Layan je semua apa naqmal cakap"
"Those presents for my birthday"
"Our skype calls"
"Our late night conversation"
"Sharing problems on eachother"
":')"
"Thank you"


No one ever knows how much i love you. I love you more than i love my others adik angkat. You're the only one yang akak rapat macam ni. You're the only one yang boleh cooperate dengan multicharacter akak. You're the one yang paham akak inside out berbanding orang lain. Naqmal really buat akak nangis malam semalam. Baring atas katil. Peluk guitar sebab guitar ingatkan akak dekat Naqmal. Tak guitar drum. Ahahahaaa.


And thanks to someone my tears dries. Yeah. Memang tahan nangis at that time. Everytime Naqmal pops into my head i will cry. So, i tried my best to hold on my tears. Aku kan 'acah kuat' :') Thanks for calling me last night babe :)
Dan malam tu i sing lagu Kimia again. Mata sembab dah ni. I've cried to much maybe?


Whatever happen, you still my brother dunia Akhirat Naqmal. Nothings gonna change that. Nak jadi pengapit akak enn? Heee~ :')
I always miss you Naqmal. Don't ever change. Because this is the Naqmal that i love :')
Take my appreciation post will ya dear?


P/S: Kalau rindu akak, dengar lagu kita, The Calls. Let our memories grow stronger and stronger :)) And about the present, idc whether you want a boot or a jersey, just follow your guts.





SPM? Goodluck and Goodbye SJD :')

Gosh! Its been awhile right? Lama tak jenguk blog. Busy katekoo. SPM kan? Alhamdullilah, 4 paper selamat datang dan pergi. So, another 5 more paper nak jawab. Berdebar sehh. Cakap pasal SPM, its the last time aku boleh rasa duduk dalam classroom, makan berjemaah dekat kantin, lepak library sebab nak air cond semata. Its the last time bro. The last time.




Its the last time aku boleh lepak satu meja ramai-ramai dengan Fav Junior aku, the last time aku boleh merayau tawaf satu sekolah, the last time hantar kehadiran, tengok cikgu tak datang, the last time nak rasa acik pejabat belanja KFC. Sedih wehh. Dulu sikit punya tak sabar nak habis sekolah. Gila punya excited. Tapi bila dah officially graduate dari SJD haritu, rasa sedih sangat.




Sedih sebab lepas ni no more classmate yang mengharu-birukan kelas, no more cikgu yang sporting, tak dapat lagi dengar Pn Zainab Bibi menjerit marah kitaorang. Its no more. No more juniors yang sekepala, haihh *sigh* its freekin' sad yaa know



















 Dear 5 MERCURY, Thanks for being such a wonderful classmate. Thanks for creating a fantastic moment and memories with me. Its meant alot to me. We may fight and argue at times, but were able to overcome it. Thanks for the stupid jokes, the funny gags that always makin' me laugh. Its the last time we can laugh, sit and cry together as a classmate.


Wishes all MERCURIANS will obtained a marvelous and superb result in SPM, 9A+ Make our parent and teachers proud of us. May Allah bless all of 5 MERCURY students. Wishing you a good luck and good bye 5 MERCURY.
       






























Dear Fav Junior, It's the last time that we can sit in one place and started to story about 'bout  our life, problems and secret. Its the last time we can see, laugh, giggles and chuckled with each other. 


Naqmal : A thousands, millions , billions and zillions thanks to you my boy. I really love you even more than the others. Naqmal always buat akak gelak, buat akak tersenyum bila akak sedih, sentiasa ada masa nak ws, skype and dengar broken-hearted akak. Naqmal always there for me. Akak tak tahu macam mana nak balas jasa Naqmal. Thanks sebab buat video yang memang betul-betul emotional tu. Akak nangis baca. Naqmal baik sangat. Sentiasa tahan dengan perangai akak yang annoying ni. Lepas ni I can't see you no more. I'm gonna miss everything about you. Wishing you a happy life Naqmal. May Allah bless you in whatever you were doing. And pass with flying colours in you SPM next year. Aamiinn.





video




Fredique : Freddieee sayangggggg! Im in a misery to left you alone there Freddie. Thanks sebab selalu dengan aku waktu pagi-pagi. Lepak dekat kantin until waktu beratur, gelak sana sini, gossip, belajar, and many more. I'll miss you alot nanti Freddie. Sangatttt :( I can't bear to leave you. I really gonna cry masa nak officially tinggalkan Frediq. Frediq banyak tolong akak  dari first kita kenal sampai sekarang. I appriciate it so much. Wishes you all the best in your SPM next year. Make your parents, teacher, friends, and me proud of you yaa. 


Ummi : Ummi, akak tak tahu nak cakap apa dah. I just want you to know yang Ummi baik sangat. Tersangat baikk. I'll always remember you Ummi :)) May Allah bless you sayang.


Farhan Fauzi : Paaannnnnnnnn! Hahahaa. Adik 'Kicap' Kesayangan akuu. Hahaa. Wehh, aku nak kau tahu yang aku sayang kau dunia akhirat wehh. Kau adik aku sampai bila-bila. Kau tahu semua masalah aku, semua rahsia akuu, sama macam Naqmal *tapi Naqmal tahu lebih sikit* Walaupun kau ni menyakitkan hati, selalu menganjing aku, tapi itulah yang aku akan rindu nanti. Lepas ni tak dapat lagi nak bergaduh dengan kauu. Tak dapat nak gelak-gelak dengan kau dah. Aku harap lepas ni kau jadi manusia yang berguna 'sikit'. Hahahaa. Hormat senior-senior kau tahun depan. Jangan main langgar jer semuaa. Ingat, bukan semua senior kau boleh buat kawan macam aku. Nak panggil 'Aku-Kau' instead of 'Abang/Akak-Adik' Kalau aku lain lahh. Aku tak kesah sangat. Ingat pesan aku ni Paan. I will miss you Dikk :') Thanks for everything!


Farah Ashikin : Farah. Hahahaa. Teringat pulak. Masa akak first-first kenal Farah dari Bakh, jujur akak cakap, I always think bad about you. Maybe sebab mata Farah yang suka pandang slack tuu. Haha. But in the end, I have to admit that you the bestlah. Hahaa. The only junior akak yang muka tak kena dengan suara. Lols. Akak just nak cakap yang life Farah panjang lagi. Jangan biarkan perjalanan Farah dipenuhi dengan all those broken-hearted feelings. Farah muda lagi. Tahun depan nak PT3. Ingat pesan akak okay. And yeah, thanks for the goodluck SPM wish tuu dear :')


Izzati Zamri : Dayangggg Betaaaaa! Hahaa. Dayang beta, beta nak ucapkan ribuan terima kasih sebab layan perangai beta yang kengkadang macam haremm sikit ni. Suruh buat itu ini. Hahaa. Lepas ni tak boleh dah nak duduk gossip sama-sama kat bawah pokok depan sekolah tuu. Apa-apa pun, I wanna wish you goodluck dalam hidup. Chaiyok dayang! Fighting! 


Eifaa Zulaiha : Eifaaaa. Em em. Act, akak tak tahu nak cakap apa dekat Eifaa. Goodluck PT3 tahun depan. Jangan nak baik sangat sampai orang pijak kepala. Kadang-kadang hidup ni kena agresif sikit. Jangan lembut sangat. Nanti orang pijak kepala kita balik. There is no point caring for others when you have a little time to care for yourself. Ingat pesan akak ni. Be a good girl you always have to be Dear. Jaga Aqmar elok-elok. Hahaa. Kbaiii xD


Faruq Aidil : Faruq. Pengerusi kelab yang paling pemalas sekali yang akak pernah jumpa. Semua kerja nak cari akak. Tampo kang tahu lah. Hahaa. Apa-apa pun, Faruq jugak yang banyak tolong akak masa nak cari atlet rumah kuning dulu. Ikut jer mana akak pergi. Tak kira lah atas ke, bawah ke, kiri ke, kanan ke, mana-mana jerlah. Faruq sentiasa ada kat belakang akak. Walaupun Faruq ni kengkadang a bit flirty sikit, nanti akak rindu nak dengar Faruq punya  ayat bila jumpa akak, "Putryyyyy!", "Bye Putry, Muah-muah!","Bye! Love you muah-muah", "Eeeeee putry niiiii. Kita cium kang!" Hahaa. Sumpah rasa nak tampar, tapi, i will miss you Faruq. Thanks sebab selama ni Faruq banyak tolong akak, layan perangai akak yang macam singa ni kengkadang, Thanks Faruq. Love you. Muah-muah! Hahaa.


Syarkawi : Yaww Brooo~. Hahahaa. Just nak cakap terima kasih banyak-banyak sebab Syarkawi dengan Faruq 24/7 ada dengan akak masa temasya sukan lepas. Walaupun banyak merungut, tapi kerja tetap jalan. Thanks sebab sumbang banyak emas untuk rumah Bendahara. Thanks sebab temankan akak makan before akak jaga atlet-atlet. Thanks lindung akak dari panas. Syarkawi dengan Faruq ibarat hulubalang yang menjaga erat keselamatan puterinya. Cehhhhhh! Hiperbola betul. Hahaa. Thanks alot. Syarkawi selalu sabar dengan akak. Baru nak duduk akak dah suruh amik air. Tapi awak bangun jugak amik. Terima kasih. Pastikan tahun depan acara balapan rumah kuning pegang yaa :D 


Fav junior, Hanya ada satu perkataan, R I N D U. Ya, Rindu. Korang akak selalu akak kenang sebagai Junior yang paling hebat yang pernah akak kenal. Dikala diri dalam kemarahan, gelagat korang yang menyejukkan. Dikala diri dalam kebosanan, gelagat korang yang menghiburkan. I'm gonna miss you guys when i'm gone. Gonna miss your laugh, your gags, your nags, your everything. Thanks for the memories Le Junior :) 





"Disini jua memori tercipta. Walau seketika terjalin kasih kita. Mungkin disini kitakan terpisah, kenangan bersama tiada ku lupa. Yang terpahit juga termanis, semuanya bagiku terindah. Ku ingati buat selama-lamanya."




Happy Eid Mubarak!

Assalamualaikum. Lama gilaa tak update blog ni. Bersarang labah-labah sudahhhh. Em em. Eventhough dah 5 Syawal dah pun, aku still nak ucap Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir & Batin to all of my friends, family, teachers, senior, juniors, neighbour and sesiapa jerlah. Mintak maaf banyak-banyak kalau ada terkutuk ke, termengata ke, buat sakit hati ke, al-maklumlah, aku ni annoying sikit kengkadang. Ke banyak? Ahahaaaa xD So, kalau adaa kesalah yang tersurat dan tersirat tu, mohom dimaafkan. Saya ni manusia, bukan Tuhan. So mistakes tuu gilaa punyaa banyak. Em em :')







Act, raya ke-4 dia sambut dengan main game dan tengok wayang. Thanks to Along belanja tengok wayang. And thanks to Adam belanja popcorn. 



Raya tahun ni agak bosan sikit. First, sebab feeling raya tu takde. Terasa cepat pulak Ramadan tahun ni. Em em. Rindu nak bangun sahur lahh. Haihh. Second, sebab adaa Trial SPM. Nak raya sakan pun tak boleh. Asal lah Trial lepas raya? Kitaorang pun nak raya jugakk. Next, hw menggunung. Kalah gunung Everest nuu haaa -.- Haihhh. Sabor jer lahhh. Nak buat cemana.


But, dalam pada bosan tuu, adaa jugak seronoknyaa. Sebab cousin gwaa yang paling rapat dengan gwaa balik tahun ni. Rindu diaa. Memang dahh agak dahh yang dia akan raya dengan Jubah dan Kopiah atas kepala. Dalam pada sambung tahfiz, rempit tetap rempit. Madan tak pernah berubah dari dulu. Ada jehh isuu nak nganjing akuu. Hewhew :3






We always together. Together, and together. Apa-apa jehh masalah aku cerita dekat dia. Dia ibarat penyelesai masalah akuu. Seronok bila lepak dengan diaa. Akuu baru jer duduk atas kerusi tuu, and dia suddenly like "Let us take a selfie" Lipat maut aku pandang diaa. And then, kitaorang selfie. Hewhew :3 






Second raya disambut dengan ayah tersayang. Act, muka siapa sebenarnya aku ikut? Cer banding muka ibuu dengan babah. Then, tengok muka aku, gene siapaa akuu amik? Lols xD 



Gambar dengan ibuu terchientaaa. Masaa ibuu tengok gambar ni, ibuu cakap, "Adaa rupa anak dengan mak ke ni?" Then akuu cakap, "Takdee. Alangkah kesiannya Angah rupa berbeza dengan Along and Adam. Babah dengan Ibuu apatah lagi" Then ibuu cakap " Aipp! Aipp! Adaa kayy. Tengok keninglahh" Akuu gelak jer. Acap cakap kening aku tebal. Comey katanyaa. Pi dahhh. Comel tang manaa nyaa pulakk? Lols.







Kerja gwaa kat kampung? Selfie dengan anak buah. Diaa dahh pandaii dahh buat face expression macam Mak Ngah diaa. Hewhew. Ahahaaa. Tuaa dahh aku. Dah dapat pangkat Mak Ngah katekoo. Acara malam raya? Biasaa. Acara wajib setiap tahun, malam raya lepas berbuka cari tiang tinggi, lilit dengan mercun papan yang gila punya panjang tuu. Then bakar. Lawan dengan jiran atas xD Lepas solat Isya', takbir reramai. Then BBQ xD  Hewhew :3 Menu wajib masa raya? Laksa. Untukk akuu senanya tuu x) Hihihii. 








Raya ke-2, selalunya relatif lepak rumah akuu. Ibarat Open House gituu, but untukk family ahh. Agak meriah sikit tahun ni sebab budak Mexico tu balik. Nama dia Ian Damien. Mix blood of Indian and Mexican. Ya Allah, pemalu gila bak hangg budakk tuu. Nak ajak selfie punn payahh. Last-last, aku belanja dia ice-cream, baru diaa nakk. Hahahaa :D Lawakk sungguh. Ohh lupa, budak kecik tuu nama dia Hfiy. Pronounce as Hafiy. Ejaan moden bak hangg. Pluss, gambar tu candid jehh. Dari pagi sampai ke senja lepak rumah akuu. Malam? Rumah pakcik ofcouse.






Pernah sekali haritu budak atas ni (Emin) pakai tudung. Then semua cakap, "Emin pakai tudung sebijik muka Kak Ngah kau haa" And I just like, "Wow! Kembar gwaa gituhhhh" Lols xD Dapat family yang havoc ni sewonok sikit. Gelak sana sini. Budak-buduk kecik berkejaran dalam rumah. Sakat menyakat antara cousin. Kelebihan orang yang ada family besar ni. Seronok sangat. Agak-agak in another 6 to 7 years, aku dapat rasa tak suasana cenggini lagi? Rinduu bak hangggg >.<



Sometimes bila main bunga apa or mercun dengan siblings, cousin, anak buah even mak sedara, adaa satuu feelings yang aku tak boleh describe. Feeling yang aku rasa aku akan ingat sampai bila bila. Rasa sangat bahagia when we back to our childhood time. Dulu masa tadika dulu sibuk nak jadi besar. Now, bila dah besar? Baru aku tahu kepayahan kita dalam menempuh usia remaja. Where we gonna face trouble dengan family, kawan, dengan cikgu sometimes. Fake love, fake life, brokenhearted, stress exam, and many more. Bukan senang nak puaskan hati semua orang. Sebab tak semua orang suka kita :')  


You just gotta to do what you can. Eventhough they all don't understand. I advise that you stick to you plan, cause its written in the stars and the pen in your hand!


But as long I have all my loves one beside me, I know that im gonna face my life without a single regrets. Every time that you feel like giving up, don't you ever try to change who you are. Just keep your head up high look above, cause it written in the stars.



 

HAPPY EID FROM US. WISHES YOU SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. MAAF ZAHIR & BATIN

Immersion Programe w// SEMESRA

                                 "Setiap pertemuan pasti ada perpisaan."

Tali persahabatan yang terjalin dalam seketika masa memberikan kenangan yang amat mendalam dalam diri. Walaupunn duduk dekat SEMESRA tuu hanya untukk 5 hari, tapi banyak kenangan yang dapat aku kumpul dengan diaorang. Dapat kelas yang awesome, budak-budak dia sempoi, cikgu yang sporting, always support kitaorang. Selalu bagi kata-kata semangat.


The First dengan Second day tuu agak kekok sikit. Lagi-lagi bilaa dekat Dorm. Tapi Alhamdullilah dapat sesuaikan diri masa hari ketiga. Dah ingat nama budak-budak dalam kelas tuu. Act, diaorang panggil nama gelaran. Hoho! Masa hari pertama masuk kelas jer dah kena perkenalkan diri. Kira okaylah lagi.


Dapat mentor. Nama dia Izzaty Zaidi. Budak-budak ni panggil dia Zaty Z'. Aku suka tengok dia gelak. Comel gila. Hahahaa! Aku satu kelas dengan Kechik and Ayunii. Budak-budak dia lebih kurang 5 Mercury. Cuma bila takde cikgu kitaorang 'party' diorang tidur. Kenalah faham. Budak asrama.



 That's Zaty Z' my mentor. Dia sentiasa happy go lucky. Even dia tak selalu dengan aku, tapi dia always jadi yang terbaik bagi aku. Love yaa Mentor :**


Setiap pertemuan yang baru mesti ada rumors right? Macam tu jugak kitaorang. Maybe sebab kitaorang orang asing. So, peratusan diperhatikan tu lebih sikit. Hahahaa! Masa tiga hari pertama tu aku always wonder bila boleh balikk. Tapi bila dah hari ke-empat dengan ke-lima tu baru terasa the bond between aku dengan kelas 5 Galileo.




Diaorang sangat baik. Tersangat. Ingat lagi masa malam Khamis. Diaorang susah payah buat Farewell paper, tangkap gambar segala bagai. Diaorang ada semangat kerjasama yang kuat. Tak kira lelaki, tak kira perempuan.



Dekat sana aku jumpa 'awek' baru. Orang panggil dia Emon. Wuuuuu~ Act, nama Emon tu Aqil yang bagi. Aqil cakap dia panggi Emon sebab suara dia macam Doraemon. lol! Lawakk lahh Aqil nii.


Yang terpahit jua termanis, semuanya bagiku terindah. Ku ingati buat selama-lamanyaa.





That's my Emon. Muka dia familar gila. Tapi tak tahu dekat mana. Hahahaa!



Dekat sana aku jumpa orang yang sama minat BIGBANG dengan aku. Nama dia Nadhirah. Tapi orang panggil dia Wonka. Memangg gila ahh. Dapat classmate yang sama minat. Hahahaa!. Btw, dalam kelas tu punn aku KD dorm aku. LM II. Kitaorang panggil dia Wily. Sporting punyaa KD. Tapi bila dia marah, sumpah aku takut. Memangg betul-betul punyaa marah. Dia always tolong aku kalau aku ada masalah dalam Dorm. Budak-budak Dorm tu pun baik gila.
Selalu lepak sama. Memangg rapat gila ahh aku tengok budak-budak LM II.



Wily. Kalau aku jumpa dia lagi memangg panjangg sepatah dua kata yang aku nak ucap dekat dia. Wkwkwkwk xD Apa-apa punn aku rindu gila-gila dengan diaorang. Cuti haritu pun diaorang always tegur aku. Rindu katanyaa. Lagi-lagi Aqil. Hahahaa! Aku rindu korang jugak. Insya-Allah, kalau takde halangan aku datang open day korang. 5 Galileo always in heart. You're guys awesome. Full of awesomeness.






Thousands and special thanks to : Zaty Z' , Wily, Emon, Wonka, Tacha, Amizza, Kimbell, Fafat, Fatihah, Fika, Dinie, Kecikkk, Ayuni, Fatin, Farah, Syamiela, King, Shahiir, Nazri, Zikri, Aqil, Haidhar, Raimi, Ikhwan, Solihin, Syukri, Shimir.



PART OF THEM :~









Disini jua memori tercipta. Walau seketika terjalin kasih kita. Mungkin disini kitakan terpisah kenangan bersama, tiada ku lupa. 

Adik Kesayangan :D

First day sekolah, orang pertama aku cari, adik-adik kesayangan aku. Semua aku jumpa pagi tu. Except sorangg. Budak nii selalu lepak pagi-pagi dengan aku dekat canteen sekolah. Nama diaa Sabrina Harituu aku cari dia takdee. Yang ada Fredique jer. Okay. 


Aku ingat dia datang lambat. Well, biasalah. Cuti sekolah. Aku punn duduk relax jerlah. Then masa rehat aku cari dia jugak. Act, budak F4 senang nak cari sebab diaorang ada Orientasi dekat Dewan. Punn tak jumpa jugak. Aku tanyalah Fredique kut dia ada nampak Si Sabrina nii, Fredique pun tak tahuu. Aku punn okay jerlah. Manalah tahuu kutt dia ubah angin lepak dekat Library pulakk. Kan ?



SABRINA


Comel rite ? LOL! xD Okay. Sambung balik. Masa balik pun akku cari dia. Well, sekolah aku tuu jenis beratur panjang-panjang macam nak beli tiket bola. Masa tengah beratur tuu, jumpa pulakk Niena dengan Eira. Aku tanyalah diaorang kalau-kalau ada jumpa Sabrina. Terperanjat gila bila dengar yang Si Sab ni dahh pindah. Aku punn, macam ' Ouh. Okay'


Aku nak text dia, tapi phone dia pulak off. Rasa nak cekik dia pun adaa. Sabar jerlah. Last sekali aku mention dia dekat Twitter. Kayy, barulah nak cakap dah pindah. Aku hempuk dengan kamus dewan karang tahulahh -.- Tapi aku happylah jugak bila dengar dekat sana dia happy. Aku just mampu doakan yang terbaik untuk dia jer. Nak lebih-lebih tak mampu.

Tapi rindulah jugak dekat dia. Kalau tak, pagi-pagi lepak dengan dia mesti cerita pasal Exlah. Pasal Atynlah. Mirullah. Macam-macam. Tapi kengkadang seronok woo dengar cerita dia. Sebab dapat release tension aku jugak kengkadang. Tergelak sana sini. Bagi nasihat even aku nii bukanlan terer sangat bab jiwang-jiwang nii. Tapi apakan daya. Sekarang dia dah takdee :'(


Tapi takpee. Patah tumbuh, hilang bergantikan ? Yang penting aku masih lagi ada adik-adik kesayangan aku yang lain. Such as Fredique, Akmal, Naqmal. Diaorang permata hati aku selain BD. Ehh ? Cewahhh xD Naqmal punn baru baik dari Virus. Kesian kay. Kesian. Risau betul dia pasal Add Math. Takut tak dapat catch up. Its okay lah Naqmal. Kakak kau ni kan ada. Manfaatkan dia sementara dia masih lagi bersekolah :P



NAQMAL


Dia pun dah jarang webcam dengan aku. Aku bz. Dia pun bz. So, takde masa. Kengkadang rindu jugak dengan concert free dia tuu. Walaupun sumbang tapi boleh lah tahann. Takde sumbang sangat sampai tahap pecah cermin :3 LOL!


Akmal still lagi havoc macam biasaa. Tapi sekarang dia dahh tak lagi nak mengepau aku. Kalau takk, balik jer sekolah mesti cari aku. " Akak nak air ". " Akak lapar ". Tapi aku bukannya kesah sangat punn. Dia memang macam tuu. Just sekarang nii aku pulak yang offer. Dah dia taknak, Lantak dia lahh xD *gelak jahat*



AKMAL


Dulu satu geng dengan Akmal ni (selain Ehsan) ada lagi sorang. Adeeb. Tapi dah pindah. Okay. Itu punn Ehsan yang bagitahu. Jauh jugak dia pergi. Pahang sanaa :3 Kalau tidak, dia dengan Akmal sama jer. Kerja menghabiskan duit aku. LOL! xD Tapi macam Sabrinalah. Rindu jugak dekat dia. Rindu dengan gila-gila dia. Well, nak buat macam mana. Kalau ada jodoh, Insya-Allah jumpa :)


ADEEB
Hopefully dia semua baik-baik aje :)

Naqmal..... 0hh.... Naqmal.....

Selamat Hari Raya ~ LOL ! Harini raya ke berapa ? Wkwkwk xD Aku sendiri tak ingat. Hehehee.. Tak ada semangat langsung nak beraya. Sabar jer lahh --'


Aku malas nak update awal-awal nii. Atas sebab terpaksa dan dipaksa, so, aku terpaksa update jugak. Semua Si Naqmal ni punya pasal. Haih -.- Menguji kesabaran jari jemari aku.




Naqmal cabar aku. Dia suruh update cerita pasal dia dari mula aku kenal dia sampai sekarang. Memori yang sedih, gembira, pahit and everything yang berkaitan pasal dia. Apa yang aku suka pasal dia and semua lahh. Masa aku baca tu, I just like " Sumpah aku malas " Tapi nak buat macam mana. Buat jerlahh. Dia merayu tuu :3 Wkwkwk xD






Aku malas nak cerita dari awal. Kalau nak tahu, pi cari entri kat bawah-bawah tu. Ada pasal dia. Malas lah hai aku nak ulang banyak kali -.- Hikhik :D  







Aku suruh dia bagi whislist dia dekat aku. Sumpah aku tergelak bila baca. First, is about what he loves :-



  • Family ( Ofcouselahh kan ? )
  • Aku . (Eh ? why me ? Let it be than)
  • Friends (Kami Buddyz *tetiba*)
  • Cikgu-cikgu (Tak sangka aku)
  • Avenged Sevenfold (Budak hardcore. Normal letuww)
  • Football (Hajat nak masuk sekolah sukan :P)
  • Christiano Ronaldo, Messi & Neymar (Idola maybe?)
  • Guitar, Drum (Budak selalu buat concert free bila webcam dengan aku xP)
  • Bantal busuk ( Watta ? Wujud lagi rupanya. Hahah xD)
  • Gym (Ajet ada sixpack -,-)

Aku tak sangka dia bagi sekali list nii. Rasa nakmuntah hijau bila baca punn ada :P Wkwkwk xD Thing he loves about me :-



  • Baik (Tang mana ?)
  • Penyanyang (Tak ada maknanya)
  • Love him ( Puihh ! Hakhak )
  • Pendek (Woii, Perli ke sindir -.-)
  • Comel ( *Lahh sangat* )
  • Ada sikit calon isteri, comel & pendek ( Malangnya, awak takada dalam ciri-ciri calon suami idaman :P )
  • Not so sosial but sporting ( Erk ? I guess ? )







Konon nak cerita gempak macam enrti Senget aku *Madan* Wuuuu~ Over jer -.-'Budak selalu mempra-habiskan duit aku. Haish -.- Hakhak xD Kayy joke :P

Aku ingat lagi. Tahun ni jer RM110 aku habis dekat dia. Mula-mula nak hadiah hari jadi. Baju WWE. Bagi jer lahh. Nama punn hadiah. Lepas tu pulakk mintak lagi RM60 mula-mula nak beli baca WWE lagi, lepas tu tukar pulakk. Nak baju bola hape ntahh. Tak nak bagi tak sampai hati pulakk. Haih -.- bagi jea lahh. Aku tak kesah sebenarnya, jangan dia salah guna duit tu sudahh :D


Budak kengkadang ajet jugak depan aku. Dia ada tanya, tapi aku tak ingat bila. 


Dia cakap : 


" Dalam ramai-ramai adik angkat akak, mana yang akak paling sayang ? " 


Aku jawab :


" Akmal kutt :P "


Dia tanya lagi :


" Naqmal ranking ke berapa? "


Bila aku baca, terus aku tunjuk dekat abang aku. Abang aku cakap, 


" Nampak tak ke-hot-tan kau tuu. Ramai naa adik angkat. Haa, budak nii ranking berapa ? "


Rasa nak sepak jer abang aku tuu. Aku punn jawab lahh :


" Hot kepala kotak hang -.-' Naqmal ranking numb. 2 aku rasa. Rasalahh, ke belakang lagi ? Hakhak "


Dengan senang hatinya abang aku cakap :


" Kenapa tak terangkat jer terus dengan dia ? Hakhak xD "


Lepas tu, bla macam tuu jer. Sakit jiwa aku dengar --'

Kengkadang kan, aku wondering jugak. Kenapa aku tak boleh letak dia dalam list ciri-ciri lelaki idaman aku ? Pelikk. Aku sendiri tak tahu kenapa. Apa yang kurang punn aku tak tahu.

Si Naqmal ni selalu buat concert free bila webcam. Tahan telinga jerlahh. Tapi fun lahh jugak dengan dia menyanyi walaupun sumbang. Wkwkwk xD







Anyway, budak ni jugak selalu buat aku happy bila time aku sedih. Bak kata abang aku, dia ni penyelamat. Kelakar bhaii aku dengar xD Madan pulak cakap, dia ni macam pengembali senyuman aku. Woahhhh :o  Sampai kesitu kauu :D Sebab apa ? Asal ada text masuk jer mesti nama dia. Automaticly jugak aku akan straight senyum :))




Walaupunn aku tak boleh nak anggap dia lebihh dari adik, aku berharap dapat bakal suami yang funny macam dia. Tapi taknak dia lahh :D *Sorry Naqmal*





Hikhik ;D Tu jea yang mampu aku taip. ILoveYouu like a love song babyy :*  Byee *Wave hands*





OMG Its #GDWTMY #OOAK

Ehem ehem *test suara* Meguri meguru kisetsu no tochuu de~ *nyanyi* Eh ? tu lagu ARASHI bukan G-DRAGON. HAHA :'3
Super excited aku nak maklumkan bahawa semalam 22 Jun 2013 aku berada di Stadium Putra Bukit Jalil untuk menyaksikan Concert G-Dragon World Tour Malaysia, One Of A Kind bebeh :*

Bangga dohh dapat pergi. Finally, dapat jugak pergi jumpa Bias kesayangan. Auuwwmmmm~ Sampai sana pukul 4.55 petang. Ingatkan yang paling awal, sekali sampai, makkk ! Kemain ramai orang beratur. Tak tahulahh pukul berapa diaorang start beratur -.- Sepanjang-panjang tidak dengan pegang banner and crown light stick. Wuuuu~~










Masuk jer Stadium terus amik gambar pentas. Walaupun sebenarnya menangkap gambar adalah di larang . Wuuuuu ~! *Kesah pulak aku*
Bertuahnya aku dapat VIP Seat (Numbered Seat). Haha :'D Tu pun sebab ada Sorang Chinese Girl ni nak tukar tempat. Aku pun apalagi, terima dengan hati yang terbuka lahh :'3 Kesian cousin-cousin aku yang lain. Maafkan saya ! *tunduk* 


 a) Gambar atas tu masa kitaorang beratur nak masuk
 b) Gambar pentas. Wuuu~~ So much wire and lighting there



Dah masuk cari tempat duduk semua baru aku perasan. Dekat VIP Seat kebanyakkannya semua Chinese. Melayu tak ramai. Wuuu~~ Nak dekat 2 jam duduk baru ada gimic. Mulalah masa tu orang duk memanggil nama laki aku. Wuuuu~~ Aku pun join the club jugak xD







Even duduk atas kerusi plastik biasa pun, tetap rasa excited dia tu. Wuuu~~ See ? Ramaikan Chinese ? Huhu :'D Memang enjoy gila fangirling 2 jam kat situ. Lagi bila time Taeyang keluar. Actually Taeyang jadi Special Guest GD hari tu :'3.Mula lah manusia kiri dan kanan aku terjerit macam orang histeria --'
Sakit telinga aku -.- Yang nangis pun ada :'3 Tapi itu lumrah kayy :D *ayat over*



Bak kata orang, ' Two Bad Boy on the stage ' Wuuuuu~~ Memang gempak habislahh bila diaorang nyanyi lagu Fantastic Baby. Kitaorang kat bawah ni, sekejap duduk, sekejap berdiri. Penat fangirling. But, its worth it :'D 











For 20 minutes concert break, GD Buat annoucement yang BIGBANG akan buat comeback tahun ni !!! Wuuuuu~~ Masing-masing excited wehh :'3 Rindu dengan diaorang. Lagi-lagi dengan lagu Alive diaorang. Wuuuu~~ Best dohh. Kalau boleh, nak pergi jugak kalau diaorang buat Comeback Tour Concert. Huhu :p










Apa-apa pun. Hari tu is the best day ever ! Dapat tengok GD and Taeyang secara dekat. Tak tidur dua harilahh aku macam ni :')
Setiap malamlahh aku tenong gambar yang amik amik nii. Bangga dohh






Memang lepas tu aku buat kawan-kawan aku jealous habis :'3 Jahat tak ? Ahaks :D Tahu tu :p *mehrong* Lepas ni ULBS BI aku senanglahh. Aku cerita pasal experiance aku jerr. Itu yang aku tahu :p Ahaks :D